Kuninkaankolmio » Blogi » Kesä tule jo!

Kesä tule jo!

Talvipakkasilla on ihanaa ja lohduttavaa unelmoida jo ensi kesästä. Kesällä on valoa ja usein lämpöäkin, vaikkei se aina Suomessa olekaan taattu. Olipa ilma millainen hyvänsä kesällä tulee oltua ulkona enemmän kuin talvella. Lyhyestä kesästä haluaa ottaa kaikki irti ja viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona.

Jotta ulkona olisi mahdollisimman mukavaa, on kiva jos pihalta tai parvekkeelta löytyy kalusteita. Useimmilla on ulkotiloissaan ainakin pöytä, tuoli tai tuoleja ja tietenkin grilli. Kalusteiden koko on verrannollinen ulkotilan kokoon. Isoilla pihoilla on usein kunnon puutarhapöytä ja puutarhatuolit kun taas parvekkeelliset taloudet joutuvat tyytymään pienempiin ulkokalusteisiin.

Puutarhatuoli Kodin1.com

Sateen sattuessa on myös mukavaa jos pihalta löytyy joku katos jonka alle voi pinkaista ja ottaa kainaloon tärkeimmät tavarat sateensuojaan kannettavaksi. Terassi ja parveke on usein katettuja tiloja, joten siellä ei erityistä paviljonkia tai erillistä katosta. Muutoin on kätevää jos pihalle on hankittu tai rakennuttu katos jonka alle puutarhatuolit ja -pöytä on aseteltu. Silloin sade ei pääse kastelemaan puutarhatuolien pehmusteita ja kalusteet eivät ole muutenkaan aivan niin paljon sään armoilla kun jos ne olisivat täysin taivasalla.

Kesällä on kiva järjestää illanistujaisia tai lettukestejä ulkosalla. Ulos on monen helpompi kutsua vieraita. Siellä olo on ikään kuin helpompaa ja välittömämpää. Ei tarvitse kutsua ihmisiä sisälle, jolloin ei tarvitse siivota tai jännittää mitä muut pitävät kodistasi. Ulos saa mahtumaan isommankin porukan jos vain on tarpeeksi istumapaikkoja kaikille. Ruokailuvälineillä ja kattauksella ei ole niin suurta väliä kun kokoonnutaan viettämään kesäpäivää pihalle. Ulkona ollaan vähän kuin retkellä. Ruoka maistuu kummasti aina ihan superhyvältä ulkona nautittuna ja jos vaan vielä aurinko paistaa niin kaikki ovat hyvällä tuulella ja pihakestit mitä onnistuneimmat. Pihakestit voi järjestää helposti vaikka nyyttäriperiatteella.

Kesällä voi myös napata kannettavan retkituolin tai viltin kainaloon ja lähteä vaikka rannalle tai johonkin mukavaan kesätapahtumaan nauttimaan hyvästä tunnelmasta ja kesästä itsestään. Silloinkin on syytä muistaa hyvät eväät, hattu ja aurinkolasit. Voi kun olisikin jo kesä. Vielä tarvii jaksaa muutama kuukausi, niin päästään kaikki nauttimaan ihanista kesäpäivistä ulkosalla puutarhapöydän äärellä tai rannalla köllöttämässä.