Helsingissä on valtavasti uusia ravintoloita, joita haluaisin päästä testaamaan. Samalla kuitenkin haluan laittaa rahaa säästöön normaalia enemmän, koska minulla on edessä muutamia isoja hankintoja. Onneksi kaveripiirissäni monella muulla on sama tilanne. Moni on esimerkiksi asuntosäästäjä. Olemmekin päättäneet, että kokoonnumme kerran kuukaudessa jonkun luo syömään illallista pitkän kaavan mukaan. Isäntä tai emäntä ottaa aina vetovastuun, muut hoitavat pieniä ostoksia ja kokkauksia hänen ohjeidensa mukaan. Vietimme ensimmäistä ”gurmee-tason koti-iltaa” viime viikonloppuna. Minun roolini oli helppo: sain vain käskyn tuoda mukanani ainekset johonkin kevyeen jälkiruokaan. Hain matkalla Vanhasta kauppahallista erilaisia hedelmiä ja marjoja sekä valmiita marenkeja, ja vielä kaupasta vaniljakastiketta. Paikan päällä yllätyin: ystäväni oli saanut äidiltään lahjaksi kokonaisen sous-vide -paketin, jonka avulla hän valmisti meille naudan pihviä. Kun saavuin paikalle, pihvit olivat olleet tyhjiöpussissa kypsymässä jo pari tuntia. Lopputulos oli uskomattoman hyvä, liha suli suuhun, ja ystäväni oli tehnyt sen kaveriksi mahtavan punaviinikastikkeen. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun söin tällä metodilla valmistettua ruokaa, mutta se ei jää taatusti viimeiseksi.